Olieproducten

headerfrituurolie

Filta Gelderland levert diverse soorten frituur olie, met elk hun specifieke eigenschappen en hoogstaande kwaliteit! Wij leveren de volgende soorten frituur olie aan onze klanten:

Frituurolie Extra
Frituurolie Extra is de beste olie in onze lijn van frituurolie. Het verschil zit in het hoge percentage enkelvoudig onverzadigd vet. Dit is maar liefst 74%! De olie smaakt hierdoor zeer neutraal en het extreem krachtig is. De olie blijft bij de zeer hoge tempraturen lang licht van kleur. Ook wordt deze olie niet snel troebel. U ruikt de olie niet in uw frituuromgeving en ook de aanslag in de frituuroven blijft tot een minimum beperkt. Frituurolie Extra voldoet ruim aan de diverse normen voor verantwoord frituren. Niet alleen de diepvriesfriet en semi-verse friet komen lekker krokant uit de pan, ook de ouderwetse vers gesneden friet bakt erg goed af in deze prachtige frituurolie.


Frituurolie Green

Frituurolie Green is de beste frituurolie van geraffineerde plantaardige oliën: Aan het mengsel van zonnebloem- en koolzaadolie is een natuurlijke antioxidant toegevoegd. Dit vertraagt de oxidatie en verlengt de levensduur van de olie. De olie heeft een neutrale geur en smaak en is zeer robuust in de friteuse. De kleur van de olie blijft lang licht en wordt niet snel troebel.

Frituurolie Special

Frituurolie Special is volledig opgebouwd uit plantaardige olie, met name sojaolie en raapolie. Omdat deze oliën veel gebruikt worden en relatief makkelijk te produceren zijn, kunnen we u deze frituurolie zeer voordelig aanbieden. Door toegevoegde additieven en aroma’s zult u positief verrast zijn over de kracht van deze frituurolie. Producten die u bakt in deze olie zijn krokant en voelen niet vet aan als u ze uit de pan haalt. Vooral voor horecaondernemers die veel olie gebruiken en gewend zijn om snel te verversen, is dit een prachtig product. U frituurt verantwoord en voordelig met deze frituurolie. Ervaar het zelf en neem contact met ons op.

Frituurolie Longlfe

Frituurolie Longlife is een frituurolie die zeer krachtig is en een rijke smaak geeft aan uw bakproducten. De frituurolie is opgebouwd uit raapolie en zonnebloemolie. Dit is een samenstelling die voor het betere bakresultaat zorgt. Het percentage raapolie geeft een prettige smaak aan uw patat, terwijl de zonnebloemolie zorgt voor neutraliteit en kracht. Uiteraard wilt u geen geur in uw frituuromgeving en dat garanderen we met deze olie. Ook de aanslag in de frituuroven blijft beperkt en de olie gaat lang mee. Ervaar het zelf en neem contact met ons op.

Sojaolie
Sojaolie is afkomstig van de sojaboon. Sojaplanten groeien tegenwoordig in Zuid-Amerika en Noord-Amerika maar van oorsprong is de plant afkomstig uit het Verre Oosten. In het Chinese keizerrijk werd soja beschouwd als een van de vijf heilige gewassen, naast rijst, tarwe, gerst en gierst. In de 19e eeuw kwam soja naar Amerika waar de cultivering tot grote groei heeft geleid.

De herkomst van sojaolie is de Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Sojaolie is lichtgeel tot geel van kleur met een neutrale smaak. Het rookpunt van sojaolie ligt rond de 210 °C. De olie kan voor vrijwel alle keukendoeleinden worden gebruikt – van verwerking in dressings, marinades en mayonaise tot bakken, braden en frituren. Daarnaast wordt sojaolie gebruikt als grondstof voor tal van niet eetbare producten, waaronder zeep, plastic, insecticiden en verf.

Olie bestellen

Als vaste klant kunt u zodra u een wachtwoord heeft ontvangen via de volgende link uw frituurolie bestelling doorgeven. Als nieuwe klant kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of ons even bellen op 06 46 153 900.